FindYourFish

Neontetra

Paracheirodon innesi - Neon tetra

Neontetra
Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Verband School
Waterlaag Midden
Levensduur 10 jaar
Lengte 4 - 5 cm
Waterwaarden
Temperatuur 20 - 26°C
PH 7 - 8
GH 1 - 10
Stroming Gemiddeld
 Neontetra
 Een schooltje neontetra's

De Neontetra is een van de meest gehouden aquariumvissen. Hij lijkt ontzettend veel op de kardinaaltetra, maar het verschil is heel gemakkelijk te zien. Bij de kardinaaltetra loopt de rode band door van neus tot staart, en bij de neontetra begint de rode streep bij de staart en loopt door tot halverwege het lichaam. Daarnaast blijft de neontetra wat kleiner dan de kardinaaltetra.

Gedrag

Neontetra's zijn ontzettend vredelievende vissen. Ze laten het leukste gedrag zien wanneer ze met een groepje van minstens 10 stuks zijn. Ze zullen al scholend met zijn allen door het aquarium trekken, en laten ook erg leuk gedrag zien wanneer ze worden gevoerd!

Ze kunnen goed samen bij allerlei vissen die dezelfde waterwaarden nodig hebben, alleen een combinatie met roofvissen zoals maanvissen en cicliden is af te raden. Roofvissen zullen de neontetra aanzien voor een lekker maaltje waardoor je uiteindelijk geen neontetra's meer overhoudt.

Inrichting

Neontetra's hebben niet veel eisen voor de inrichting van de aquarium. Ze houden van veel beplanting, maar moeten ook wat zwemruimte overhouden. Drijfplanten of planten die over de oppervlakte groeien en zo voor schaduwplekken zorgen worden zeer gewaardeerd!

Voeding

De neontetra is een zeer gemakkelijke eter. Het zijn omnivoren en eten alles wat je ze geeft, als het maar klein genoeg is om in hun kleine bekje te passen. Om ze zo mooi en gezond mogelijk te houden is het belangrijk om afwisselend te voeren met vlokvoer, diepvriesvoer en af en toe levend voer.

Geslachtsonderscheid

Het verschil tussen mannelijke en vrouwelijke neontetra's is niet te zien.

Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Gedrag onderling Vredelievend
Verband School
Levensduur 10 jaar
Lengte 4 - 5 cm
Waterlaag Midden
Broedgedrag Vrijlegger
Dieet Omnivoor
Waterwaarden
Temperatuur 20 - 26°C
PH 7 - 8
GH 1 - 10
Overig
Herkomst Zuid-Amerika
Minimale lengte aquarium 60 cm
Minimaal aantal liters 60 L
Stromingssnelheid Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad Makkelijk