FindYourFish

Microrasbora

Boraras Brigittea - Chili/Mosquito Rasbora

Boraras Brigittea
Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Verband School
Waterlaag Midden
Lengte 1 - 2 cm
Waterwaarden
Temperatuur 22 - 28°C
PH 5 - 7
GH 3 - 10
Stroming Weinig/Gemiddeld
 Boraras Brigittea

Als je op zoek bent naar een leuk scholenvisje voor in een klein aquarium, dan ben je bij de microrasboras aan het juiste adres! Dit kleine visje wordt niet langer dan een centimeter of twee waarmee hij zelfs geschikt is voor nano aquaria.

Gedrag

De microrasboras is geen klassieke scholer maar een shoaler. Desondanks heeft hij wel echt een school van minstens 10 soortgenoten nodig om zich veilig te voelen. Wanneer hij genoeg soortgenoten heeft is het een ontzettend dapper visje wat zich goed zal laten zien.

Microrasboras zijn ontzettend vredelievend, maar door hun kleine formaat moet er wel rekening gehouden worden met medebewoners. Houd ze niet bij agressieve of grote vissen: deze kunnen de microrasboras aanzien voor levend voer. Kleinere vissen tot 5 centimeter kunnen meestal wel gebruikt worden als medebewoners. Daarnaast kan de microrasboras heel goed in een aquarium met dwerggarnalen. Het is geen echte jager en zal zelfs geen kleine babygarnalen eten.

Inrichting

Door het kleine formaat heeft de microrasboras het liefst weinig stroming. Als de stroming te sterk is kunnen ze er maar moeilijk tegenin komen en uitgeput raken.

Ze hebben graag veel beplanting en schaduwplekken van bijvoorbeeld drijfplanten of planten die over het oppervlakte groeien.

Voeding

De microrasboras is een omnivoor hoewel hij zich in het wild vooral voedt met microorganismen. In een goed ingedraaid aquarium zal hij vaak wel wat te eten vinden, maar moet wel bijgevoerd worden. Door zijn kleine bekje moet er rekening gehouden worden met het formaat van het voer. Ze accepteren droogvoer en eten graag diepvries- en levend voer. Dit moet wel klein genoeg zijn zodat ze het kunnen eten, zoals artemia. Bij een goed, afwisselend dieet krijgt de microrasboras prachtige kleuren en kunnen ze gaan kweken.

Geslachtsonderscheid

Het verschil is zeer moeilijk te zien, maar mannetjes zijn tijdens de paartijd iets feller gekleurd dan de vrouwtjes.

Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Gedrag onderling Vredelievend
Verband School
Lengte 1 - 2 cm
Waterlaag Midden
Broedgedrag Vrijlegger
Dieet Omnivoor
Waterwaarden
Temperatuur 22 - 28°C
PH 5 - 7
GH 3 - 10
Overig
Herkomst Azie
Minimale lengte aquarium 40 cm
Minimaal aantal liters 40 L
Stromingssnelheid Weinig/Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad Makkelijk