FindYourFish

Neon Dwergrasbora

Microdevario Kubotai - Microrasbora Kubotai

Microrasboras Kubotai
Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Verband School
Waterlaag Midden
Lengte 1 - 3 cm
Waterwaarden
Temperatuur 22 - 26°C
PH 6 - 8
GH 8 - 12
Stroming Gemiddeld
 Microrasboras Kubotai

De neon dwergrasbora is een schattig klein visje met een half doorzichtig uiterlijk. Ze hebben een groene streep over het lichaam lopen, en in goed licht is ook een blauwe streep op hun rug te zien.

Gedrag

Dit kleine visje kan het beste in een grotere school van minimaal 15 stuks gehouden worden. Wanneer ze met te weinig soortgenoten zijn, gaan ze ontzettend druk/nerveus gedrag vertonen terwijl het een rustig, maar speels visje is wanneer deze in een goede school wordt gehouden.

Inrichting

De kleuren van de neon dwergrasbora komen het beste uit tegen een donkere bodem en/of achterwand. Daarnaast hebben ze graag veel beplanting, maar hebben ze ook een open zwemruimte nodig.

Deze soort kan slecht tegen sterk schommelende waterwaarden, zet ze dus alleen in al ingedraaide aquaria.

Voeding

De neon dwergrasbora is een omnivoor, en eet eigenlijk alles wat er voor zijn neus terecht komt. Er moet wel rekening met hun kleine formaat worden gehouden, daar ze alleen kunnen eten wat er in hun bek past. Naast vlokvoer wordt ook diepvriesvoer en klein levend voer op zijn tijd zeer op prijs gesteld!

Geslachtsonderscheid

Het is heel lastig om geslachtsonderscheid te maken. Vaak wordt gezegd dat volwassen vrouwtjes groter zijn dan volwassen mannetjes. Mannetjes hebben vaak iets fellere kleuren om in de paaitijd de aandacht van de vrouwtjes te winnen.

Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Gedrag onderling Vredelievend
Verband School
Lengte 1 - 3 cm
Waterlaag Midden
Broedgedrag Vrijlegger
Dieet Omnivoor
Waterwaarden
Temperatuur 22 - 26°C
PH 6 - 8
GH 8 - 12
Overig
Herkomst Azie
Minimale lengte aquarium 60 cm
Minimaal aantal liters 50 L
Stromingssnelheid Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad Makkelijk