FindYourFish

Vuurtetra

Hyphessobrycon Amandae - Ember Tetra

Een schooltje vuurtetra’s
Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Verband School
Waterlaag Midden/Boven
Lengte 2 - 3 cm
Waterwaarden
Temperatuur 20 - 28°C
PH 5 - 7
GH 1 - 11
Stroming Weinig/Gemiddeld
 Een schooltje vuurtetra’s

De vuurtetra is een klein visje met een prachtige oranje/rode kleur. Hij lijkt erg op de vuurneon, maar heeft in tegenstelling tot de vuurneon kleur over zijn hele lichaam. Door zijn vredelievende gedrag en kleine formaat is hij zeer geschikt om in de wat kleine aquaria te houden.

Gedrag

Vuurtetra's zijn zeer rustige, vredelievende visjes. Ze zijn dan ook zeer geschikt om in een gezelschapsaquarium te houden. Als ze met genoeg soortgenoten zijn, zijn het ontzettend speelse, dappere visjes die leuk gedrag laten zien.

Als medebewoners kunnen er het beste rustige, klein blijvende vissen uit worden gekozen. Vuurtetra's zijn zeker niet geschikt om bij (grotere) roofvissen te houden, de vuurtetra's kunnen voor voer worden aangezien.

Inrichting

De vuurtetra heeft geen groot aquarium nodig, maar stelt veel beplanting wel op prijs. Zeker drijfplanten of planten die over het oppervlakte groeien mogen niet ontbreken! Niet alleen voelt de vuurtetra zich veel veiliger in een schaduwrijke omgeving en zullen ze zich dus meer laten zien, maar zo komen hun kleuren ook mooier uit. Laat wel genoeg open zwemruimte over!

Voeding

De vuurtetra is een omnivoor, en leeft in het wild vooral van micro-organismen en andere kleine diertjes. Dit heeft hij ook nodig om gezond te blijven en daarom is het aan te bevelen om regelmatig diepvries- en levend voer te geven. Hiermee blijven ze gezonder en komen de kleuren mooier uit. Zorg er wel voor dat het voer klein genoeg is om in de kleine bek van de vuurtetra te passen.

Geslachtsonderscheid

Geslachtsonderscheid is zeer moeilijk te maken. Volwassen vrouwtjes zijn iets boller dan mannetjes. Daarnaast zijn mannetjes iets feller van kleur dan vrouwtjes.

Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Gedrag onderling Vredelievend
Verband School
Lengte 2 - 3 cm
Waterlaag Midden/Boven
Broedgedrag Vrijlegger
Dieet Omnivoor
Waterwaarden
Temperatuur 20 - 28°C
PH 5 - 7
GH 1 - 11
Overig
Herkomst Zuid-Amerika
Minimale lengte aquarium 40 cm
Minimaal aantal liters 40 L
Stromingssnelheid Weinig/Gemiddeld
Moeilijkheidsgraad Makkelijk