FindYourFish

Puntige blaashoornslak

Physella Acuta - Bladdersnail

Een blaashoornslak die eitjes legt
Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Verband school
Waterlaag Overal
Levensduur 3 jaar
Lengte 1 - 2 cm
Waterwaarden
PH 7 - 8
GH 6 - 12
Stroming Weinig
 Een blaashoornslak die eitjes legt

De puntige blaashoornslak, door veel mensen onjuist de poelslak genoemd, is een van de meest voorkomende plaagslakken in het aquarium. Deze slak kan ontzettend snel uitgroeien tot een plaag doordat hij in recordtempo eieren legt. Om diezelfde reden is het ook ontzetten moeilijk om deze soort uit je aquarium te krijgen. Blaashoornslakken zijn tweeslachtig en zijn in staat om zich in hun eentje voort te planten.

Gedrag

De blaashoornslak is een leuk, vredelievend slakje. Hij laat aquariumplanten met rust zolang er genoeg voedsel is te vinden. Hij houdt aquariumramen goed schoon en kruipt al etend het hele aquarium door. Soms kan je ze zelfs aan het wateroppervlakte zien "hangen".

Blaashoornslakken leggen slijmerige, doorzichtige klonten eieren waar ze deze maar kwijt kunnen. Op het glas, op de planten, op de achterwand... Overal! De eieren zijn redelijk gemakkelijk weg te halen als je dit wilt.

Voeding

Alles wordt gegeten: overtollige voedselresten, rottende plantendelen, dode vissen, algen... Eigenlijk zijn het hele nuttige slakjes! Ze eten ook graag vers groenvoer zoals komkommer, wat ook goed gebruikt kan worden om de slakjes uit te vangen.

Eigenschappen
Gedrag Vredelievend
Gedrag onderling Vredelievend
Verband school
Levensduur 3 jaar
Lengte 1 - 2 cm
Waterlaag Overal
Broedgedrag Vrijlegger
Dieet Omnivoor
Waterwaarden
PH 7 - 8
GH 6 - 12
Overig
Herkomst Europa
Minimale lengte aquarium 30 cm
Minimaal aantal liters 30 L
Stromingssnelheid Weinig
Moeilijkheidsgraad Makkelijk