FindYourFish

Javamos

Vesicularia Dubyana - Java Moss

Javamos
Vereisten
Temperatuur 18 - 28 °C
Lichtintensiteit Matig
PH 7 - 8
CO2 Weinig
Stroming Weinig
Eigenschappen
Kleur Groen
Groeisnelheid Snel
Maximale hoogte 5 - 15 cm
 Javamos

Algemene beschrijving

Javamos is een leuke mossoort die zowel onder als boven water kan groeien. Het is een fantastische mossoort voor aquaria met garnalen of jonge vissen: javamos creeert veel verstopplekken en vangt voedselresten op die jonge dieren kunnen eten. Javamos moet wel eens in de paar weken voorzichtig uit worden geschud of gezogen zodat er niet teveel vuil in ophoopt.

Javamos moet op hout, stenen, ornamenten of op de achterwand vastgemaakt worden. Hier groeit het zich na verloop van tijd op vast waarna het verder groeit.

De hoeveelheid verlichting en voedingsstoffen maakt weinig uit, maar hij groeit het beste wanneer deze redelijk wat licht krijgt en in een lichte stroming staat. Het is wel noodzakelijk om het mos af en toe uit te dunnen. Wanneer dit niet vaak genoeg gebeurd kan het zichzelf verstikken en daardoor stoppen met groeien.

Haal bij het uitdunnen of snoeien de afgeknipte delen goed weg, zelfs de kleinste stukjes mos zullen elders in het aquarium weer gaan groeien! Daarnaast kan het lastig zijn om vastgegroeide stukken mos van hout af te halen, waardoor het blijft groeien op een plek die je niet wil. Op deze manier kan het ook gaan woekeren.

Eigenschappen
Kleur Groen
Hoogte 5 - 15 cm
Plaatsing Voor/midden/achter
Substraat Steen/hout
Woekerend Woekerend
Waterwaarden
Temperatuur 18 - 28°C
PH 7 - 8
Overig
Herkomst Azie
Benodigde lichtintensiteit Matig
CO2 behoefte Weinig
Behoefte voedingstoffen Weinig
Stromingssnelheid Weinig
Moeilijkheidsgraad Makkelijk